Ademcoaching

Dat ademhalen belangrijk is weten we natuurlijk allemaal. Want als je stopt met ademen ga je dood. Wat vaak wordt gedacht over de ademhaling: “Ik adem en ik leef, dan gaat het toch goed?”

Echter speelt ademhaling op zeer veel vlakken een hele belangrijke rol en staat het verbonden met ons emotioneel, mentaal en lichamelijk welbevinden. Wanneer we dus “niet goed” ademen heeft dit direct effect op ons welzijn.

Ademhaling is wat mij betreft altijd belangrijk binnen therapie. Zo besteed ik in de therapiesessies ook zeker veel aandacht aan de ademhaling en kan het zijn dat ik huiswerkopdrachten meegeef in de vorm van een ademhalingsoefening. Je zult mij waarschijnlijk geregeld horen zeggen: “Adem maar eens door”. Dit helpt om in verbinding te blijven met dat wat je voelt ook al is dat niet altijd een fijn gevoel.

Daarnaast is het ook mogelijk om een verbonden ademhalingssessie te ondergaan. Zo’n verbonden ademhalingssessie is fantastisch om lichamelijke, emotionele en mentale blokkades te doorbreken. Afhankelijk van je hulpvraag en natuurlijk ook van jouw eigen wens, wordt gekeken of we deze techniek in jouw traject gaan toepassen.