Burn Out

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je mogelijk, in jezelf, de signalen herkent voor een burn out, of dat je al in een burn out zit. En bovenal: je wilt er iets mee doen.

Momenteel hoor je geregeld dat mensen in een burn out raken, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Een burn out ontstaat na het langdurig over de grenzen gaan van lichaam en geest waardoor er in het lichaam letterlijk iets “doorbrand”. Er treedt schade op in het lichaam, waardoor de dagelijkse gang van zaken ineens volkomen wordt verstoord. Het lichaam is snel vermoeid, emoties liggen vaak aan de oppervlakte en het gevoel jezelf niet meer te zijn. Daarbij kosten de dingen die je altijd deed, ineens grote moeite.

Kan je een burn out voelen aankomen? Er zijn symptomen merkbaar, maar dat betekent niet altijd dat een burn out aan te voelen is. Een burn out kan je ook totaal overvallen omdat je niet het gevoel hebt dat je over je grenzen gaat, je hebt de signalen niet door gehad. Hieronder een aantal symptomen waaraan je de aanloop naar, en een burn out kunt herkennen:

  • Vermoeidheid
  • Gevoel van uitputting
  • Slapeloosheid
  • Gevoelens van angst en paniek
  • Prikkelbaar
  • Vergeetachtigheid
  • Opgejaagd voelen
  • Nergens zin in
  • Machteloosheid
  • Overspannen

Als hypnotherapeut zie ik geregeld mensen met een burn out of met overspannen klachten. Wat vaak ten grondslag ligt hieraan zijn onbewuste belemmerende overtuigingen, die ervoor zorgen dat innerlijke grenzen worden overschreden en er te laat op de rem getrapt wordt. Door middel van hypnotherapie (en een aantal andere therapeutische technieken), ga ik samen jou op zoek naar de onbewuste belemmerende overtuigingen en werken we aan het omzetten hiervan. Vaak zijn we ons niet bewust van onze onderliggende patronen waardoor het lastig is deze aan te pakken. Maar met hypnotherapie duiken we het onbewuste in, om daar de patronen te veranderen. Op deze wijze zullen ze je dagelijkse leven op een positieve manier beïnvloeden.

Wat tijdens de therapie het belangrijkst is, is dat jij jezelf weer terug gaat vinden. Je gaat leren waar je valkuilen liggen en nieuwe manieren vinden om hiermee om te gaan. Wat hypnotherapie juist zo geschikt maakt bij een burn out, is dat binnen het onderbewuste gewerkt wordt. Daar waar de problemen liggen, gaan we ze ook oplossen.

Maak via onderstaande knop direct een afspraak, zodat je binnen 2 weken al aan de slag kunt gaan. Twijfel je nog? Neem gerust contact met me op wanneer je vragen hebt!

Liever bellen of appen? Dat kan ook: 0641534723