Familie dynamieken

Loyaliteit

Elke familie kent zijn eigen (onbewuste) regels, wetten en problemen. Zonder dat je het in de gaten hebt, kunnen diverse problemen of conflicten in je huidige leven hiermee te maken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn, dat loyaliteit naar een ouder of beide ouders maakt, dat je niet geheel je leven kunt leven op de wijze waarop jij dat zou willen. Daarnaast komt het voor, dat er binnen de familielijn bepaalde gedragingen zijn, welke generatie op generatie worden doorgegeven. Zo ken je vast wel het voorbeeld, waarbij een jongen geslagen wordt door zijn vader, vervolgens opgroeit, zelf vader wordt en dan dit patroon herhaalt bij zijn eigen kind(eren). Vaak komt dit voort uit een onbewuste loyaliteit welke zo automatisch verloopt, dat het lijkt alsof je hierin eigenlijk geen keuze hebt.

Ook komt het voor dat trauma’s van voorouderen doorgegeven kan worden in de generatielijn. Wanneer 1 van jouw voorouders getraumatiseerd is geraakt en dit niet heeft kunnen oplossen, kan dit trauma onbedoeld aan de volgende generatie worden doorgegeven, tot dat uiteindelijk iemand het trauma oplost. Door middel van voorouderregressie, kunnen we de terugreizen naar het ontstaansmoment van het trauma en het daar oplossen, zodat jij er in je leven geen last meer van hebt.

Klik HIER voor een mooi artikel hierover.

Patronen doorbreken

Binnen de therapie zal je inzichten krijgen in de patronen van jouw familiesysteem. Ook zal duidelijk worden, of onbewuste patronen er voor zorgen dat jij niet je leven kan leiden op de wijze waarop jij dat zou willen. Of het nu om kleine of grote dingen gaat, je zult merken dat door inzicht te krijgen in jouw unieke familie systeem, de eerste stap gezet is naar het doorbreken van deze (negatieve) patronen. Tijdens de therapie begeleid ik jou om niet eigen patronen los te laten en overzicht te creëren waardoor je ruimte krijgt in hoe jij jouw leven wilt leven.