IEMT

Waar staat IEMT voor?

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en is een techniek waarbij oogbewegingen een grote rol spelen. Deze techniek pas ik toe bij vervelende emoties, vastzittende patronen en opgelopen trauma’s.

Hoe gaat IEMT in z’n werk?

Tijdens een IEMT sessie zal ik je vragen bewust te denken aan een herinnering waar een vervelend gevoel aan is gekoppeld. Terwijl jij aan die herinnering denkt, zal ik je uitnodigen om met je ogen een punt te volgen welke ik van links en naar rechts beweeg. Zonder dat je diep in de ervaring hoeft, zal door middel van deze techniek de emotionele lading worden losgekoppeld van de herinnering.

Werk IEMT bij iedereen?

Zoals met iedere therapeutische techniek is er geen 100% garantie dat IEMT bij iedereen aanslaat. Wel is het zeer eenvoudig te testen en weten we vaak al binnen 10 minuten of een IEMT behandeling voor jou geschikt is of niet.

Dit klinkt als EMDR, wat is het verschil?

Mocht je bekend zijn met EMDR, dan klinkt bovenstaande je misschien wel bekend in de oren. Toch werkt IEMT anders dan EMDR. Mocht je ooit EMDR hebben ondergaan wat toen niet werkte, betekent het niet dat automatisch IEMT niet zal werken en visa versa. IEMT pakt op verschillende zintuigen de verwerking aan en werkt met een ander protocol dan EMDR dat doet. Ook hoef je niet helemaal in de nare herinnering te stappen om deze alsnog te kunnen verwerken.