Tarieven-en-vergoedingen

Kennismaking:

Voor de therapie begint, zal eerst een kennismaking plaatsvinden van ongeveer een kwartier tot een half uur. Tijdens deze tijd zal ik uitleg geven over de werkwijze van Praktijk Inzicht en Overzicht, en kan je bij jezelf voelen of je hier jouw therapietraject wilt aangaan. Mocht je na de kennismaking besluiten om de therapie te starten, zal de kennismaking overgaan in de intake waarbij de afspraak in totaal ongeveer 1,5 tot maximaal 2 uur duurt. Wanneer je besluit niet te starten met het therapietraject, zal de tijd voor de kennismaking niet in rekening worden gebracht.

Individuele therapie:

Tijdens de intake zal worden gekeken naar de reden voor jou om therapie te gaan, maar vooral ook naar wat je doel is en wat je graag zou willen bereiken. Aangezien ieder mens anders is, zal ik je diverse vragen over jouw leven stellen, zodat inzichtelijk wordt wat precies je klacht is en waar deze mogelijk vandaan is gekomen. Door in het eerste gesprek de tijd hiervoor te nemen, zal je hier al de eerste inzichten krijgen over jouw eigen patronen.

Na de intake ontvang je via de mail de behandelingsovereenkomst. Deze dient door ons beide te worden ondertekend, waarbij we beide akkoord gaan met het therapietraject. Na een aantal sessies zal een evaluatie plaatsvinden. Hierin worden de gestelde doelen erbij gehaald en zal gekeken worden hoe de therapie tot dan toe aanslaat. Het aantal sessies dat nodig is, is altijd persoonlijk en afhankelijk van waar je aan wilt werken.

Betalingen:

Na afloop van de sessie ontvang je per mail de factuur. Deze dient binnen 7 werkdagen te worden voldaan. Er is ook de mogelijkheid om na de sessie contant af te rekenen.

Consult:

 € 80,- per uur.

De duur van een sessie is gemiddeld 1,5 uur. Het tarief wordt doorbelast op basis van de duur van de sessie, afgerond op een kwartier.

Werkdagen praktijk Apeldoorn: Maandag, Donderdag en Vrijdag

Afspraak verzetten of annuleren:

Wanneer je een afspraak wilt verzetten of annuleren, dient dit uiterlijk 24 uur van te voren gecommuniceerd te worden. Wanneer dit niet gebeurd, zal 1,5 uur in rekening worden gebracht. Alleen in uitzonderlijke gevallen zal hierin een uitzondering worden gemaakt.

Wel of niet vergoed?

Praktijk Inzicht en Overzicht is aangesloten bij de NBVH en de RBCZ. Naast dat dit betekend dat je bij een erkende praktijk komt, wordt de therapie door veel verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit een aanvullend pakket. Bekijk de voorwaarden van jouw zorgverzekering om te weten of de therapie wordt vergoed of kijk op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie