Wie ben ik?

Wendy Aarts

Mijn naam is Wendy Aarts, geboren in 1986, kom uit Apeldoorn en uit een gezin van 2 kinderen waarvan ik de jongste ben. Samen met mijn man en kat woon ik nog altijd in Apeldoorn. In 2010 heb ik praktijk Inzicht en Overzicht opgestart en werk ik inmiddels al heel wat jaren met plezier in mijn praktijk.

Werken met mensen

Na mijn middelbare school, waar ik Marketing en Communicatie gestudeerd heb, ben ik erachter gekomen dat deze richting niet bij mij past. Ik ben vervolgens 3 maanden op ontdekkingsreis gegaan naar Vietnam en heb daar nagedacht over wat ik nou zelf het liefst zou willen. Aangezien met mensen werken altijd een passie is geweest ben ik gaan zoeken naar psychologische studies. Mijn voorwaarde hierin was wel dat ik een praktische opleiding wilde waarin ik de mogelijkheid had om praktijkgericht te leren. 

Psychodynamische therapie

Ik vond de Academie voor Psychodynamica en deze sprak mij direct aan. Psychodynamische therapie gaf mij de mogelijkheid om zowel theoretisch als praktisch te leren, waarbij ook een verplichte bereidheid nodig was om aan mijn eigen processen te werken. Deze 4-jarige HBO studie heb ik in 2010 afgerond en sindsdien voer ik mijn eigen praktijk.

Hypno- en Regressietherapie

Daarnaast ben ik in 2013 gestart met een nieuwe opleiding bij de Trance-Art Academie in Den Haag, specifiek gericht op Hypno- en Regressietherapie. De reden voor mij om nog een opleiding te starten, was meer diepgang te vinden in de materie en daardoor nog beter in staat te zijn mensen te helpen. Deze opleiding heb ik in juni 2016 afgerond. Daarna ben ik tot begin 2023 docent geweest bij Trance-Art op het gebied van associatietherapie, rouwverwerkingen en begeleide intervisie.

Inzicht in de oorzaak

Uit ervaring weet ik, dat ik doortastend en doelgericht ben om tot de kern van het probleem te komen. Samen gaan we onderzoeken waar de problemen die je ervaart vandaan komen. Door inzicht te krijgen in de oorzaak, kunnen we naar de volgende stap kijken, namelijk verwerking. Wanneer de lading van het probleem is weggehaald, gaan we naar de laatste stap: het neerzetten van jouw doel. Op een respectvolle wijze zal ik je ondersteunen in het bereiken van jouw persoonlijke doel.

Eigen opleidingsinstituut

Naast dat ik in 2010 mijn eigen praktijk heb opgestart, werk ik sinds enige tijd aan een eigen opleidingsinstituut die opleidingen en bijscholingen aanbied voor therapeuten en coaches genaamd: Inzicht en Overzicht Trainingen.

Mocht je nieuwsgierig zijn, neem dan eens een kijkje op www.inzicht-overzicht-trainingen.nl